Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

Calendari


Activitats regulars 

A Vic:

COS Conscient: grup psicocorporal per el teu benestar personal basades en el Mètode d’Alliberament de Cuirasses M.L.C® i l’Orgonomia
Horari grups: Dilluns de 10.30h a 11.45h i dilluns de 18.00h a 19.15h
Grups reduïts amb la possibilitat de nous horaris segons demanda
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic

Informació i contacte: hola@elisendavilaromora.com // 610 071 851

SEITAI; Katsugen i Yuki. Connecta amb el teu ésser
Horari grup: primer diumenge de cada mes de 10.00h a 12.00h
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic

Informació i contacte: pepalaras@gmail.com // 654834976

A Sant Hipòlit:

Qi Gong (Txi Kung)
Horari grup: Dimecres 10.00h a 11.00h
Lloc: Sant Hipòlit de Voltregà

Informació i contacte: hola@elisendavilaromora.com // 610 071 851

 


 

Tallers Intensius: 

Cos i Dona: connectar

“El què ens connecta és més poderós que el què ens separa” Kae Tempest

En la pròxima edició del taller Cos i Dona d’aquest juliol explorarem la connexió amb nosaltres mateixes a través d’explorar la connexió amb el nostre propi cos.

Sabem que la cuirassa o armadura muscular, és un mecanisme de supervivència primari que compleix una funció de protecció a través de reprimir l’expressió de l’emoció. L’enduriment d’aquest mecanisme, necessari per la supervivència, té una sèrie de conseqüències en el nostre desenvolupament tant a nivell físic com psíquic.

Una d’aquestes conseqüències és la desconnexió que es pot traduir en forma d’insensibilitat, apatia, desànim, angoixa, desconcert, cansament, dolor, insatisfacció…és a dir conseqüències que alteren la nostra capacitat de regulació i connexió vital i, en definitiva, el nostre benestar.

Tanmateix en el cos hi ha un teixit que precisament el què fa és la funció de connectar.
Connecta totes les estructures corporals. Dona continuïtat, coherència, integritat i protecció a tota l’estructura interna i externa del cos.

Aquest teixit és diu fàscia i és una xarxa tridimensional de teixit conjuntiu que uneix tot el cos. No té principi ni fi. Ho embolcalla tot i ho uneix tot.

La fàscia és per tant una manera de connectar-nos de cap a peus, des d’allò més superficial al més profund, un mecanisme elàstic que té el cos per adaptar-se a les possibles tensions del nostre dia a dia.

Si tens ganes d’explorar aquest teixit orgànic i amb ell la teva capacitat de connexió, creació i creativitat…vine al pròxim taller de Cos i Dona.

Una proposta creativa, sensible, corporal…per endinsar-nos en l’exploració del nostre propi cos i observar com ens sentim amb i dins d’ell.

Ho farem a través dels moviments de despertar corporal del Mètode d’Alliberament de Cuirasses i la visió de l’Orgonomia de Wilhelm Reich. Farem ús del contacte corporal, l’escolta i el moviment conscient, per connectar amb la fàscia, al mateix temps que flexibilitzarem l’armadura muscular.

No cal experiència prèvia, només ganes de connectar amb el teu cos, de relaxar tensions físiques i mentals, de respirar i sentir el moviment de la teva respiració, d’observar i mirar-te des d’un lloc més amable i respectuós en connexió amb tu mateixa i els altres.

Data: juliol 2024
Horari: 9.30h a 14.00h i de 16.00h a 18.00h i 9.00h a 14.00h
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic
Informació i contacte:
 
hola@elisendavilaromora.com // 610 071 851

—————

Cos i Dona: la imatge corporal (segona edició)

“El jo s’assenta en la imatge del cos” (Françoise Dolto)

En el taller Cos i Dona explorarem la diferència entre la imatge del cos i l’esquema corporal.

L’esquema corporal és el mateix per tots els individus de l’espècie humana, és el cos mediador organitzat entre el subjecte i el món. L’esquema corporal és inconscient, preconscient i conscient. És evolutiu en el temps i en l’espai. És el cos actual en relació a l’experiència immediata del subjecte amb els altres. En canvi, la imatge del cos, és pròpia de cadascú i està lligada al subjecte i a la seva història. És eminentment inconscient i pot tornar-se en part preconscient, quan s’associa al llenguatge conscient, utilitzant la metàfora, el simbolisme, el dibuix, el moviment, el gest, la música, la plàstica i qualsevol altre forma d’expressió artística.

La imatge del cos és la síntesis viva de les nostres experiències emocionals: interhumanes, repetitivament viscudes a través de les sensacions. Se la pot considerar com l’encarnació simbòlica del subjecte desitjant.

Gràcies a la nostra imatge del cos portada per i entrellaçada amb el nostre esquema corporal, podem entrar en comunicació amb l’altre. La imatge del cos és a cada moment memòria inconscient de tota la vivència relacional, i al mateix temps és actual, viva, dinàmica, narcisística i interrelacional. Tot contacte amb l’altre s’assenta en la imatge del cos, suport del narcisisme, on el temps es creua amb l’espai i on el passat inconscient ressona en la relació present.

Cos i Dona, és una nova proposta per explorar com ens relacionem com a dones amb el propi cos. Una proposta fresca, lleugera, creativa, sensible, corporal…per endinsar-nos en la nostra pròpia imatge del cos, com la representació mental que cada una de nosaltres té sobre el seu aspecte físic i observar com ens sentim amb i dins del propi cos. Per descobrir com des del cos es pot re-elaborar aquesta imatge i ser capaces de valorar i apreciar el propi cos tal qual és. Sentint-nos segures i còmodes dins d’una mateixa i en relació als altres.

Ho farem a través dels moviments de despertar corporal del Mètode d’Alliberament de Cuirasses i la visió de l’Orgonomia de Wilhelm Reich. Farem ús del moviment conscient, del dibuix, el collage (entre d’altres)

Serà un espai on contactar amb les pròpies sensacions, desitjos i necessitats per sentir-se de nou viva i feliç, vinculada a una imatge corporal més sincera i clara sobre sí mateixa.

No cal experiència prèvia, només ganes de connectar amb el teu cos, de relaxar tensions físiques i mentals, de respirar i sentir el moviment de la teva respiració, d’observar i mirar-te des d’un lloc més amable i respectuós.

Data: 2024
Horari: 9.30h a 14.00h i de 16.00h a 18.00h i 9.00h a 14.00h
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic
Informació i contacte:
 
hola@elisendavilaromora.com // 610 071 851

—————

Cos i Silenci: una proposta de despertar corporal en la nostra quotidianitat

“Hi ha coses que passen, altres que ens passen i altres que ens traspassen. Silenciar-se és deixar-se traspassar per les coses que ens passen de manera que no passin sense més sinó que ens deixin petjada. En una cultura hiperaccelerada com la nostra, estem descobrint la necessitat urgent de trobar temps i espais de silenci que ens permetin viure amb més profunditat i consciència l’existència única i irrepetible que ens ha estat donada” (Xavier Melloni).

Us proposo un taller de dos dies on a través del Mètode d’Alliberament de Cuirasses i els seus senzills moviments de despertar corporal, ajudarem a regular el sistema nerviós autònom, per explorar el silenci interior i l’experiència contemplativa que se’n deriva.

Gaudirem de la calma i la tranquil·litat d’aquest silenci. Deixant-nos sorprendre per l’existència, per la natura i la bellesa que ens envolta, amb l’objectiu d’aprendre a crear a les nostres vides una “pausa silenciosa” i sàvia que ens guii o ens sostingui quan no sabem ben bé què ens passa o com hem de continuar.

Esponjar el cos, caminar conscientment, respirar, relaxar-se, descansar, sentir, connectar i afluixar les tensions musculars a través del Mètode d’Alliberament de Cuirasses, per entrar en plena consciència, en la receptivitat silenciosa que ens condueix a l’escolta del nostre món interior i a la saviesa profunda que ens anima.

Data: (a concretar)
Horari: 9.30h a 14.00h i de 16.00h a 18.00h i 9.30h a 14.00h
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic
Informació i contacte:
 
hola@elisendavilaromora.com // 610 071 851

 


 

Altres cursos:

Meditació Zen: Zazenkai setmanal a Hostalets de Balenyà.

El Zen és: Una transmissió especial fora de tota doctrina, no es basa en paraules ni lletres, apunta directament al cor humà i condueix a veure la Realitat i a viure Despert.

Zazen és una pràctica de meditació asseguda. En el “Fukanzazengi”, el Mestre Dogen Zenji explica detalladament com practicar zazen. Dóna clares instruccions sobre la postura corporal, la respiració, així com quina ha de ser l’actitud mental.

Però una explicació del zazen no serveix de res i seria incomplet i fals. El Zen no pot agafar-se com una tècnica i ignorar les ensenyances que constitueixen un marc essencial. És important emfatitzar que la meditació Zen no s’ha de divorciar del propòsit de comprendre els ensenyaments de saviesa, compassió i buit que la configuren.

Des del grup Zen Osona programem zazenkais setmanals de meditació per als que ja practiquen zazen i/o volen iniciar-se en aquesta pràctica. La duració és aproximadament de 1.10 hores, amb la realització trimestral de zazenkais intensius.

Data: Inici 5 de setembre 2023 (trobades setmanals)
Horari: 20.00h a 21.10h
Lloc: Casa d’espiritualitat Marc Castanyer, Hostalets de Balenyà, Vic
https://casaespiritualitatmcastanyer.org/

Imprescindible confirmar l’assistència a:
Núria Masmiquel: 639177875 o Elisenda Vilaró: hola@elisendavilaromora.com 

Oniropràxia: Pràctica de desxifrar somnis en grup.

Us proposem un trobada per aprendre a desxifrar els somnis, on en grup cada participant porta un somni breu, per raons de temps, i amb una roda de preguntes i percepcions es van revelant i aclarint els missatges que transmet el somni. S’ofereix la possibilitat de venir com a oient.

Parar atenció als nostres somnis aporta molta informació útil. Tant si són grans somnis que expressen llargs recorreguts vitals com somnis puntuals, tot somni neix d’un espai on el temps lineal dona pas a un continuum on passat, present i futur es van trenant rítmicament. Els somnis digereixen elements del passat i donen pistes del futur. En aquest període que travessem interessa mantenir-se a l’escolta del món nocturn per detectar com ens orienten, com ens reequilibren i com ens eixamplen l’horitzó.

Impartit per: Maria Pilar Fenés
Data: 29 d’octubre
Horari: 10.00h a 14.00h (grup matí) i 15.00h a 19.00h (grup tarda)
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic

Informació i contacte: fenesco@telefonica.net

Introducció a la meditació Zen a càrrec de Miquel Isanta

Des del grup Zen Osona organitzem amb la col·laboració de Miquel Isanta i amb el suport de la nostra mestre Zen, Berta Meneses, el primer curs d’introducció a la meditació Zen per a tots aquells que volen iniciar-se formalment en aquesta pràctica, obrint-lo també a la participació d’aquells que ja la practiquen.

Data: 25 de novembre
Horari: inici a les 20.00h (divendres 26) / 16.00h (diumenge 28)
Lloc: Casa d’espiritualitat Marc Castanyer, Hostalets de Balenyà, Vic
https://casaespiritualitatmcastanyer.org/

Imprescindible confirmar l’assistència a:
Núria Masmiquel: 639177875 o Elisenda Vilaró: hola@elisendavilaromora.com 

Taller d’Ikebana: l’art floral japonès.

Des del grup Zen Osona, del qual en formo part, organitzem el primer taller d’ikebana a càrrec de Maria Dolors Villadelprat, una gran mestra en aquest art floral japonès.

El significat aproximat de la paraula ikebana és “donar vida a les flors”. Després de tallar les flors fresques de la seva planta, la qual cosa suposa la seva mort, els hi donem una nova vida ordenant-les en un recipient. Un altre nom per l’ikebana és kado, paraula japonesa que significa “procés per dominar l’art floral”

Amb l’ikebana sentim el plaer de crear un art floral en interacció amb la naturalesa i això ens permet redescobrir la bellesa natural i sentir la satisfacció de plasmar la nostra visió artística en la composició floral.

Per aquest taller no es necessita experiència prèvia ni en l’ikebana ni en la meditació Zen. Per un temps crearem un espai allunyat de l’estrès quotidià i generarem una interacció amb el món natural, gaudint amb el seu contacte i el silenci interior.

Impartit per: Maria Dolors Villadelprat
Data: març 2024
Horari: opció A: de 9.45 a 13.00h (Meditació Zazen i Taller Ikebana) opció B: de 10.45h a 13.00h (només taller Ikebana)
Lloc: casa d’espiritualitat Marc Castanyer, Hostalets de Balenyà
Preu: 50 euros

Imprescindible confirmar l’assistència a:
Núria Masmiquel: 639177875 o Elisenda Vilaró: hola@elisendavilaromora.com